آتلیه شهرسازی پاریس (اپور)

ارسال شده در توسط معینی
عابرشهر | AberShahr > شهر > آتلیه شهرسازی پاریس (اپور)

تجربه آتلیه شهرسازی پاریس[۱](اپور)

ایده نهاد برنامه ریزی و مطالعات شهری را می توان گفت از زمان تشکیل مرکز اطلاعات جغرافیایی شهر تهران در سال ۱۳۷۰ در دوران آقای کرباسچی شکل گرفت که بعدا در قالب شرکت پردازش و برنامه ریزی شهری وابسته به شهرداری تهران ادامه یافت. می توان گفت این شرکت به نوعی از آتلیه شهرسازی پاریس (اپور) ولی به طور ناقص در سال ۱۳۷۳ الهام گرفته بود که متاسفانه با انحلال آن در سال ۱۳۸۶ این بستر نیز از بین رفت.

تشکیلات آتلیه شهرسازی پاریس (اپور) که در سوم ژوییه سال ۱۹۶۷ به وسیله شورای شهر پاریس به عنوان یک نهاد مطالعاتی و گفت و شنود تاسیس شده است به صورت یک موسسه غیر انتفاعی ثبت شده است. اپور هیچگونه وظایف اداری به غیر از مشاهده تحول شهر و برنامه ریزی میان مدت و بلند مدت برای پاریس و سایر شهرهای دیگر بر اساس سفارش ندارد. نقش این موسسه صرفا به انجام رساندن مطالعات و تهیه پیشنهاد و تقدیم آنها به کارفرمای خود از جمله شورای شهر و شهرداری پاریس است.

مدیریت اپور به عهده مجمع عمومی و هیئت مدیره آن شامل ۲۱ عضو به ریاست معاون شهرسازی پاریس، نایب رئیس آن از اعضای شورای منطقه و خزانه دار آن معاون شهردار در امور معابر و حمل و نقل می باشد. اپور بیرون از چارچوب شهرداری پاریس قرار دارد و از قوانین و قواعد بخس خصوصی تبعیت می کند. اپور دارای مدیر، معاون مدیر و چندین مسئول بخش است. پرسنل اپور متشکل از۱۰۰نفر معمار، مهندس شهرسازی، آرشیتکت، برنامه ریز شهری ، ،اقتصاددان، جغرافیادان، جمعیت شناس، جامعه شناس، تحلیل گر سیستم اطلاعات جغرافیایی کارتوگراف و  گروه اسناد و مدارک  می باشد.

منابع مالی اپور بیشتر از کمک های بلاعوض شهرداری، فرمانداری پاریس، دولت و استانداری منطقه ایل دو فرانس تامین می شود. علاوه بر آن قراردادهای که با مقامات محلی ، سازمان های دولتی یا بین المللی منعقد می شود، مکملی بر در آمدهای اصلی این موسسه است.

 

[۱]. Atelier Parisian d’urbanism

معینی
smmoeini@gmail.com
سلام، به عابر-شهر خوش آمدید. اینجا وبگاه شخصی سید محمد مهدی معینی فارغ التحصیل دکترای شهرسازی با گرایش برنامه ریزی شهری از دانشگاه نیوکاسل-انگلستان است. تحصیل و زندگی در شهرهای اروپایی و آمریکای شمالی همراه با بیش از 20سال سابقه کار اجرایی و پژوهشی در مدیریت شهر تهران تجربه ای بس گرانقدر است که امیدوارم بتوانم از این طریق حاصل آنرا به دیگران انتقال دهم.